Servera apelsinen som en Elefant!

bild kaksmulan
En bild ur boken "Efterrrätten, goda läckra och lättlagade desserter" utgiven av ICA-förlaget, Västerås 1955. texten till färgbilden är " Barnens egna efterrätter: Chokladpuddin i form av igelkott, Bananbåtar, Tax av banan och fikon, apelsin-elefanter, Äppelgubbe, Blandad glass (apelsin och choklad) med gräddgarnering serverad i sejdel för att barnen lätt skall kunn hplla i glaset, Marängkrans fylld med rädde och bär (färska eller djupfrysta)"
På andra sidan en bild med texten "Fin ostbricka, Moselvin, Port salut, Fransk Arie, Gorgonzola, Schweizerost.
På bilden ses även Oliver och vindruvor, jag tycker att den känns modern. Det skulle kunna serveras idag 50 år senare. Barnefterrätterna känns längre bort, men kanske en god idé och servera maten lite mera fantasifullt.
Kommentarer
Trackback