Marängtårta nr 2
Här är varianten på kalastårta, i denna är det mer fett och mindre antal ägg.
Kalastårta nr 2 Tillreds på samma sätt som den föregående kalastårta nr 1.
125 g smör Sockerkaksseten kan upplevas lite tunn här när den är utbredd på
1 dl socker bakplåtspappret i långpannan, men det ska vara så och tårtorna blir
2 äggulor ungefär likadana. 180 grader föreslås här på ugnstemp och då ska
1dl mjölk plåten placeras i den nedre delen av ugnen.
1½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver Båda är mycket goda, ett tips är att vara noga vid separationen av ägg-
vitor och äggulor. Det går inte att få upp äggvitor i skum om det finns
Marängsmet minsta lilla äggulerest bland dem. Även detta recept kommer från den
2 äggvitor insomnade tidningen "Arbetet"
1 och 3/4 dl socker
(ev om man vill 1 dl hackade nötkärnor)
Fyllning; vispad grädde och bär
I denna föreslås även att man smak-
sätter grädden med Cointreau
Kalastårta nr 2 Tillreds på samma sätt som den föregående kalastårta nr 1.
125 g smör Sockerkaksseten kan upplevas lite tunn här när den är utbredd på
1 dl socker bakplåtspappret i långpannan, men det ska vara så och tårtorna blir
2 äggulor ungefär likadana. 180 grader föreslås här på ugnstemp och då ska
1dl mjölk plåten placeras i den nedre delen av ugnen.
1½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver Båda är mycket goda, ett tips är att vara noga vid separationen av ägg-
vitor och äggulor. Det går inte att få upp äggvitor i skum om det finns
Marängsmet minsta lilla äggulerest bland dem. Även detta recept kommer från den
2 äggvitor insomnade tidningen "Arbetet"
1 och 3/4 dl socker
(ev om man vill 1 dl hackade nötkärnor)
Fyllning; vispad grädde och bär
I denna föreslås även att man smak-
sätter grädden med Cointreau
Kommentarer
Trackback