Marängtårta nr 2

Här är varianten på kalastårta, i denna är det mer fett och mindre antal ägg.
 
Kalastårta nr 2                                                Tillreds på samma sätt som den föregående kalastårta nr 1.      
125 g smör                                                      Sockerkaksseten kan upplevas lite tunn här när den är utbredd på
1 dl socker                                                       bakplåtspappret i långpannan, men det ska vara så och tårtorna blir
2 äggulor                                                          ungefär likadana. 180 grader föreslås här på ugnstemp och då ska
1dl mjölk                                                          plåten placeras i den nedre delen av ugnen.
1½  dl vetemjöl                                              
2 tsk bakpulver                                                Båda är mycket goda, ett tips är att vara noga vid separationen av ägg-
                                                                            vitor och äggulor. Det går inte att få upp äggvitor i skum om det finns
Marängsmet                                                     minsta lilla äggulerest  bland dem. Även detta recept kommer från den
2 äggvitor                                                          insomnade tidningen "Arbetet"
1 och 3/4 dl socker
(ev om man vill 1 dl hackade nötkärnor)

Fyllning; vispad grädde och bär
I denna föreslås även att man smak-
sätter grädden med Cointreau

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0