Kalastårta med maräng

Nu ska jag verkligen försöka göra något av denna kaksmuleblogg. Här är ett recept på en mycket praktisk långpanne tårta, receptet är från gamla nerlagda tidningen "Arbetet". Den är god och fylla med tex  jordgubbar och grädde eller bara grädde och så servera frukten till.  Det går även bra och smaksätta grädden exempelvis med Cointreau.
Jag har två recept på denna kaka och det är mängden ägg som varierar och fettmängden.
Här är recept nr 1

Kalastårta med maräng                              Sätt ugnen på 150 grader. Täck bottnen i en långpanna med bakplåts-
75 g smör                                                       papper. Rör smör och socker, tillsätt en äggula i taget och rör till en
1 dl socker                                                      porös smet. Blanda sedan i mjölet och bakpulvret, samt till sist mjölken.
4 äggulor                                                         Vispa äggvitorna till hårt skum, tillsätt sockret och fortsätt vispa en stund.
1 ½ dl vetemjöl                                               Bred ut sockerkakssmeten i långpannan och sedan marängsmeten
1 ½ tsk bakpulver                                           ovanpå.
2 msk mjölk                                                    Srö ev på flagad mandel.
                                                                           Grädda mitt i ugnen i 20 min.
Maräng:                                                            dela kakan  på mitten och lägg på bär och grädde
4 äggvitor
2 dl socker
(ev flagad mandel)
 
Fyllning: grädde, färska bär

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0