Vaniljglass

160016-6


bild kaksmulan

Vaniljglass
3 dl mjölk
1 dl vispgrädde
1 dl strösocker
4 äggulor
1 tsk vaniljsocker

Blanda mjölk och grädde i an kastull. Låt blandningen bara precis koka upp. Vispa socker och äggulor riktigt vitt och pösigt. Tillsätt den varma mjölkblandningen och vispa i vaniljsockret. Låt smeten kallna. Kör i glassmaskin 30-45min.

God glass som är relativt enkel att göra, på bilden är det tinade jordgubbar som dekoration. Receptet är från Bonniers kokbok, efterrätts kapitlet har skrivits av Jan Hedh och Birgit Hemberg.

Hej och hå, kaksmulor till alla.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0