Surkål

bild persdotter
En enkel Bratwurst med Surkål, från ett enkelt litet fik i Berlin vid Berlin-Alexanderplatz. Detta var min Nyårslunch och så drack vi lite rött vin till och så tittade vi på människorna på krogen och utanför. Jag har försökt göra Surkål en gång för många år sedan. Det slutade med att jag kastade den ruttnade kålen i soporna och sedan fick jag för mig att Surkår är räligt som vi säger på skånkt vis. Här på fiket var det en god liten rätt, jag har kommit fram till att jag inte behöver tillaga all världens mat, det går bra och köpa färdigt också.
Tänkte lite på det där med kål, i julas lovade jag mig själv och tillaga med kål här hemma. Inte Surkål men vitkål lite snällt brynt eller motsvarade rödkål och de andra spetskål och Grönkål. Nu känner jag att det är på tiden med lite nya salladsvanor, här i huset har vi förfallit till tomat-grönsallad med dressing. Inte illa. men inte varje dag.
Jag ska försöka köpa hem lite Surkål på burk och så vanlig kål, ja kanske får ni veta resultatet, kanske inte.
Kommentarer
Trackback