Tårtan på Berlinmuren!

bild persdotter
Ostkaka och Skaldjurspiroger
Ostkaka
175 grader
Tid i ugnen 1 timme
500 g Keso
½ dl sötmandel
3 ägg
½ dl socker
½ dl vetemjöl
2 dl socker
Skålla sötmandeln och hacka den fint.
vispa ägg och socker pösigt
Blanda i resten och lägg i en smord form
Grädda
Skaldjurs piroger
225 grader
10 minuter mitt i ugnen
12 små piroger
Deg
15 g jäst
50 g smör
1½dl mjölk
½ tsk salt
1 ägg
5 - 6 dl vetemjöl
Fyllning
250g keso
200g räkor
3msk persilja
3msk dill
Dela den jästa degen i 12 delar, kavlas ut till 13sm stora rundlar. Lägg 1 - 2 msk fyllning på varje, vik ihop.
Jäs i 20 min, pensla med ägg.
gräddas mitt i ugnen
175 grader
Tid i ugnen 1 timme
500 g Keso
½ dl sötmandel
3 ägg
½ dl socker
½ dl vetemjöl
2 dl socker
Skålla sötmandeln och hacka den fint.
vispa ägg och socker pösigt
Blanda i resten och lägg i en smord form
Grädda
Skaldjurs piroger
225 grader
10 minuter mitt i ugnen
12 små piroger
Deg
15 g jäst
50 g smör
1½dl mjölk
½ tsk salt
1 ägg
5 - 6 dl vetemjöl
Fyllning
250g keso
200g räkor
3msk persilja
3msk dill
Dela den jästa degen i 12 delar, kavlas ut till 13sm stora rundlar. Lägg 1 - 2 msk fyllning på varje, vik ihop.
Jäs i 20 min, pensla med ägg.
gräddas mitt i ugnen