Jag har två recept på denna kaka och det är mängden ägg som varierar och fettmängden.
Här är recept nr 1
Kalastårta med maräng Sätt ugnen på 150 grader. Täck bottnen i en långpanna med bakplåts-
75 g smör papper. Rör smör och socker, tillsätt en äggula i taget och rör till en
1 dl socker porös smet. Blanda sedan i mjölet och bakpulvret, samt till sist mjölken.
4 äggulor Vispa äggvitorna till hårt skum, tillsätt sockret och fortsätt vispa en stund.
1 ½ dl vetemjöl Bred ut sockerkakssmeten i långpannan och sedan marängsmeten
1 ½ tsk bakpulver ovanpå.
2 msk mjölk Srö ev på flagad mandel.
Grädda mitt i ugnen i 20 min.
Maräng: dela kakan på mitten och lägg på bär och grädde
4 äggvitor
2 dl socker
(ev flagad mandel)
Fyllning: grädde, färska bär

0